Skoči na glavno vsebino

USTNI DEL PREDTEKMOVANJA V KVIZU MALE SIVE CELICE NA NAŠI ŠOLI

V torek, 19. 9. 2023,  je na naši šoli potekal ustni del predtekmovanja v kvizu Male sive celice za območje Ljubljana – mesto, saj so bili lanski tekmovalci zmagovalci območja.

Na ustni del se uvrsti osem najboljših šol v regiji. Naša ekipa, ki jo sestavljajo Jan Mušič iz 7. b, Luka Panić iz 8. a in Laura Veren iz 9. b, se je po pisnem delu uvrstila na sedmo mesto in tako na ustni del prenesla dve točki. V sosedskem dvoboju se je pomerila z OŠ Miška Kranjca. Ekipi sta bili izenačeni, a žal se bo studijskega snemanja na TV Slovenija udeležila sosednja šola, saj je na ustni del prenesla višje število točk. Izmed osmih ekip se studijskih srečanj udeležijo le štiri ekipe.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem za pogum in izkazano znanje. Letos je rekordna sezona, saj se je na pisnem delu pomerilo kar 309 ekip iz celotne Slovenije, naši šoli se je pa uspelo uvrstiti med 64 najboljših v državi. Bravo, Jan, Luka in Laura!

Hvala plesalkama Lini in Lani iz 9. a za plesno točko, ekipi vzgoje za medije in učitelju Tomažu za pomoč pri organizaciji, kuharicam za pogostitev in ravnateljici Luciji Željko za nagovor. Ekipa RTV Slovenija, mentorji in učenci ostalih šol so iz Dravelj odšli z lepimi vtisi.

Mentorica MSC: Vesna Farkaš

(Visited 281 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost