Dragi učenci, spoštovani starši in sodelavci!

Ponovno sme se zbrali v šoli, polni novih doživetij. Vsak izmed nas je preživel poletne počitnice na svoj način. Naša doživetja so različna, a pomembno je, da smo se spočili in razširili obzorja.

Različnost lahko opazimo v veliki meri tudi v šoli.  Vsak učenec se uči na svoj način in vsak učitelj podaja učno snov na drugačen način. Včasih se učenec in učitelj zaradi različnosti v pogledih ne ujameta, pride lahko do nesoglasij. V takem primeru je pomembno, da to zaznata, se pogovorita in razmislita kako bota rešila ta konflikt. Pri tem so jima lahko v pomoč starši in drugi delavci šole. Pomembno je sodelovanje in pripravljenost na reševanje konfliktov.

Seveda lahko pride do nesoglasij tudi med drugimi deležniki, ki so del šole. Ena od lastnosti dobre šole je po mojem mnenju sprejemanje in spoštovanje različnosti ter pripravljenost na reševanje nesoglasij, če se pojavijo.

Na naši šoli želimo delovati v smeri razumevanja različnosti in sprejemanja le tega. Zavedanje različnosti nas vodi po poti spoznavanja tako drugih kot samega sebe.

Naj vas v šolskem letu 2019/20 vodi zavedanje, da nas različnost bogati.

dr. Lucija Željko,

ravnateljica

Dobre šole kot dobre skupnosti in dobre družine cenijo različnost.

Deborah Meier

 

 

(Visited 230 times, 1 visits today)