Skoči na glavno vsebino

USPEHI V ŠOLSKIH DEJAVNOSTIH

ŠOLSKO LETO 2023/2024

 

2. MESTO NA LIKOVNEM NATEČAJU

Učenci 2. b razreda so sodelovali na nagradnem likovnem  natečaju ob 10. obletnici sodelovanja podjetja HOFER in Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS. Na natečaju je sodelovalo 109 šol s 1893 likovnimi izdelki.

Učnec Maid Alibašić (z mentorico Petro Tevž) je osvojil odlično 2 mesto.

Njegova ilustracija bo ena izmed treh, ki bo krasila bralna kazala, ki bodo jeseni priložena darilnim slikanicam za prvošolce. Razred nagrajenca pa bo dobil tudi brezplačne vstopnice za Minicity.

ČESTITAMO!

 


ODBOJKA NA MIVKI

V ponedeljek 17. junija je v Ludus centru potekalo Občinsko prvenstvo v odbojki na mivki. Naši fantje so odlično igrali in premagali  OŠ Alojzija Šuštarja, žal pa so po napeti tekmi morali priznati premoč OŠ Danile Kumar in si s tem zaprli pot v polfinale. Čestitke fantom za borben nastop in izjemna pohvala za športno obnašanje!

Ekipa: Nik Koprivc, Svit Turk, Luka Panič, Aljaž Goričanec


2. MESTO NA NATEČAJU EKO ŠOLE

Učenci izbirnih predmetov UREJANJE BESEDIL (7. razred) in MULTIMEDIJA (8. razred) so v kategoriji 2. in 3. triada osvojili 2. mesto🥈 na natečaju EKO šole – MISIJA: ZELENI KORAKI, v katerem je letos sodelovalo 1.260 otrok, učencev in dijakov iz 42 slovenskih vrtcev, osnovnih, srednjih šol in fakultet z likovnimi, tehnično-grafičnimi ter izdelki s področja vizualnih komunikacij.

Vabljeni smo bili tudi na zaključno prireditev, ki je potekala v četrtek, 13. junija 2024, ob 11.00 v SiTi Teatru v BTC.  Na zaključni prireditvi so slavnostno razglasili rezultate projekta ter podelili nagrade in priznanja za najbolj ustvarjalne, domiselne in zanimive izdelke.

Čestitamo!

Mentorica: Barbara Eržen

 

 


Priznanje na 2. kiparskem ex temporu

V rezbarjenju lesenih reliefov na temo “Čudoviti svet narave” so se preizkusile:

  • Lana Toškan Tovornik
  • Alja Mlinar
  • Tia Žerjav

Posebna pohvala gre Tii Žerjav, ki je za svoje likovno delo z naslovom “Vrt” prejela ZLATO priznanje.

Čestitamo! 

 

 


Občinsko prvenstvo v košarki 3×3

V torek, 21. maja je na OŠ Antona Šuštarja potekalo prvenstvo Ljubljane v košarki 3×3. Prvič se ga je udeležila tudi naša šola. Učenci so prikazali borbeno igro in z malo več izkušnjami, bi se uvrstili v nadaljnje boje. Premagali so OŠ Vič in priznali premoč OŠ Danile Kumar in OŠ Ledina. Čestitke vsem nastopajočim!

Ekipa: Matic Drobnič, Luka Ribačenko, Luka Panič, Erik Kobe, Svit Turk in Rok Tozon Miketič.


Občinsko prvenstvo v atletiki

V ponedeljek, 20. maja je na Atletskem štadionu Šiška potekalo Občinsko prvenstvo v atletiki za starejše in mlajše učence. Medaljo je pri mlajših učenkah osvojila Liona Gajić, s tretjim mestom v teku na 60m. V teku na 600m je Lučka Kobal osvojila 10. mesto in Vid Rankelj 8. mesto.

Pri starejših učencih je medaljo osvojil Val Brglez Kos z 2. mestom v suvanju krogle. V teku na 1000m je Ian Mark Wolf osvojil 4. mesto. V metu vortexa je Jaka Kastelic osvojil 5. mesto, Bor Bradač v skoku v daljino 4. mesto, prav tako odlična 5. je bila Lara Bergant Šajnovič v suvanju krogle.

Čestitke vsem nastopajočim za odlične rezultate in nabiranje novih izkušenj!


Val in Bor uspešna na državnem prvenstvu v judu za osnovne šole

 

 

V sredo, 17. 4. 2024 je v Kopru potekalo državno prvenstvo v judu za osnovne šole, na katerem je Val Brglez Kos je osvojil 1. mesto, Bor Bradač pa 5. mesto.

Čestitamo!

 


Njegoš Širaiy uspešen na državnem prvenstvu v športnem plezanju za osnovne šole

Njegoš Širaiy iz 6. A razreda se je v soboto, 13. 4. 2024 udeležil državnega prvenstva v športnem plezanju – težavnost za osnovne šole v Vojniku. V kategoriji mlajših dečkov brez licence, letnik 2011-12, je v polfinalu dosegel tretjo višino med 37 udeleženci in se zanesljivo uvrstil v finale. V finalnem nastopu je dosegel četrto višino med finalisti in za zmagovalcem zaostal za dva oprimka in pol.

V nedeljo, 14. 4. 2024 se je udeležil tudi tekme v težavnosti na plezalnem vikendu v Vipavi. Črno smer je preplezal do vrha, na rumeni smeri pa je padel tik pod vrhom in osvojil odlično 3. mesto.

Čestitamo!

     


Bronasto priznanje na mednarodnem likovnem natečaju

Sodelovali smo na mednarodnem likovnem natečaju Kraj v zeleni, na katerem je Iva Rajić, 5. a za svoje likovno delo z naslovom Sprehod po gozdu prejela bronasto priznanje.

Strokovna komisija je na natečaj prejela 2165 likovnih del iz šestih držav (Hrvaška, Črna gora, Srbija, Italija, Indija in Slovenija)

Izbrana likovna dela bodo na ogled na Osnovni šoli Danila Lokarja Ajdovščina do konca septembra 2024 in v virtualni obliki.

Več na: https://www.os-ajdovscina.si/kraj-v-zeleni-a-place-in-green-2024

Čestitamo za krasen uspeh!

 

 


Njegoš Širaiy uspešen na področnem tekmovanju v športnem plezanju za osnovne šole

Njegoš Širaiy je na tekmi področnega prvenstva v športnem plezanju za osnovne šole zahodne regije, v kategoriji učencev brez licence letnik 2011-12, osvojil 5. mesto.

Čestitamo! 

 

 


ŠOLSKO LETO 2022/2023

 

ODBOJKA NA MIVKI

Ekipa učencev 7. razredov v odbojki na mivki zasedla 5. mesto. Čestitamo!


OBČINSKO PRVENSTVO V ATLETSKEM TROBOJU

V četrtek 8. junija je na atletskem stadionu v Šiški potekalo občinsko prvenstvo v atletskem troboju za letnike 2012 in mlajše. Udeležili so se ga tudi naši najboljši petošolci. Tekmovali so v metu vortexa, teku na 60m in in skoku v daljino. Najboljše uvrstitve so dosegli Liam Đurič, ki je za stotinko sekunde zgrešil stopničke v teku na 60m in osvojil 4. mesto, v skoku v daljino je bil 6., v skupnem seštevku treh disciplin pa je osvojil odlično 7. mesto. Božič Damjan je osvojil 6. mesto v teku na 60m, Lučka Kobal pa prav tako 6. mesto v skoku v daljino.

Čestitke vsem tekmovalcem za uspešne nastope!


Ana Bukarica državna prvakinja v skoku v višino

V sredo 7. junija je v Slovenski Bistrici potekalo Državno prvenstvo v atletiki. Najboljši učenci in učenke iz občinskih tekmovanj so se pomerili v različnih disciplinah. Z naše šole se je na prvenstvo uvrstila Ana Bukarica iz 8. A razreda. V svoji disciplini skoku v višino, je Ana skočila osebni rekord 156 cm in premagala vso konkurenco.

Čestitke Ani za osvojeni naslov državne prvakinje!


DRŽAVNO TEKMOVANJE ” KAJ VEŠ O PROMETU”

Jan Mušič je v soboto 27. 5. 2023. Zastopal Občino Ljubljana, še s tremi tekmovalci iz občinskega tekmovanja, na državnem tekmovanju v Novi Gorici. Zasedel je odlično 15. mesto – zlato sredino.
Iskrene čestitke za njegov uspeh ter ves njegov trud, prizadevno sodelovanje na pripravah in tekmovanjih!
 

TEKMOVANJE ” KAJ VEŠ O PROMETU”

Na šolskem tekmovanju so sodelovali: Jan Mušič, Jakob Pečnik, Gašper Kumer, Jaka Kastelic, France Rajh, Nik Polajner, Val Dremelj.
Na regijsko tekmovanje so se uvrstili: Jan Mušič, Jakob Pečnik, Gašper Kumer in France Rajh.
Državno tekmovanje: Jan Mušič
24. občinsko tekmovanje se je odvijalo 24. 5. 2023 na OŠ n.h. Maksa Pečarja, Črnuška c. 9 pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana. Na tekmovanju za učence s kolesi tekmujejo v spretnostni vožnji na poligonu, v testiranju o cestno prometnih predpisih za kolesarje ter ocenjevalni vožnji na prometnih površinah. Tekmujejo posamično in ekipno.
Naši štirje tekmovalci so bili odlični. Jan Mušič je postal občinski prvak z osvojenim 1. mesto. Ekipno pa sta s Francetom Rajhom zasegla 3. mesto.
V soboto 27. 5. 2023 bo Jan Mušič tekmoval na državnem tekmovanju v Novi Gorici. Stiskajmo pesti zanj.
 
 
 

Odprto prvenstvo Ljubljane v sledenju črti

Tekmovanje je bilo v četrtek, 6. aprila 2023 ob 15.00 uri na OŠ N.H. Maksa Pečarja.

Vsak robotek je imel dve vožnji. Štel je boljši čas.

Izmed 14. ekip so bile naše štiri ekipe uvrščene na 3., 4., 5. in 6. mesto.

Sodelovali so: Lana Jaš, Luka Ribaljčenko, Jan Mušič, Lovro Pavlica, Jakob Pečnik, Nik Behrič in Vid Polajner. Pomagal je še Erik Kobe.

Čestitke prav vsem!


Odprto prvenstvo Ljubljane v Lego sumobotu

Izmed 25. ekip sta bili dve ekipi OŠ Dravlje uvrščeni na 5. in 3. mesto v svoji skupini.

Sodelujoči so pokazali, da je ekipa močna z močnim timskim delom. Poleg znanja so pokazali veliko mero sodelovanja in kako je pomembno, da izkoristiš močna področje vsakega posameznika.

Sodelovali so: Lana Jaš, Luka Ribaljčenko, Jan Mušič, Jakob Pečnik, Nik Behrič in Vid Polajner. Pomagali so še Erik Kobe, Anej Jurčević in Lovro Pavlica.

Čestitke prav vsem!


Aleks Gajanović uspešen v streljanju

Aleks Gajanović je na finalnem državnem tekmovanju osnovnih šol, v streljanju dosegel 16. mesto.

Čestitamo!

   


Aleks Gajanovič uspešen v stretljanju z zračno puško.

Aleks Gajanovič je na regijskem tekmovanju OŠ v streljanju s serijsko zračno puško osvojil 4. mesto.

ČESTITAMO!


ŠOLSKO LETO 2021/2022

 

Priznanja na mednarodnem natečaju Kraj, tukaj in zdaj 2022

Osnovna šola Danila Lokarja Ajdovščina že 25 let prireja likovni natečaj, ki so se ga udeležili tudi naši učenci. Strokovna komisija je pregledala 1254 likovnih del iz sedmih držav in podelila priznanje Lani Jaš iz 7. b in Mateu Brezarič iz 5. a razreda.

Čestitamo!

Tanja Kogoj

 
Mateo Brezarič   Lana Jaš

 


SREBRNO PRIZNANJE NA 26. MEDNARODNEM LIKOVNEM EX-TEMPORU

4. maja 2022 smo se udeležili likovne kolonije v Moravčah, kjer sodelujemo že vrsto let. Likovna kolonija je v organizaciji OŠ Jurija Vege Moravče. Sodelovalo je preko 120 otrok in mentorjev iz 30 slovenskih šol in 14 šol iz tujine (Latvije, Poljske, Črne Gore, Makedonije, Srbije, Bolgarije in Švedske). Umetniki iz naše šole so bili učenci 8.b razreda: Meta Furar, Tijana Mitrović in Klemen Hari, ki mu je komisija dodelila srebrno priznanje.

Iskrene čestitke.

Tanja Kogoj

Uradne fotografije, intervjuji in ostali vtisi so objavljeni na spletni strani OŠ Jurija Vege Moravče. Razstava, prireditev in podelitev priznanj bo na gradu Tuštanj zraven Moravč konec 24. maja 2022


Emma, Lana in Miha uspešni na tekmovanju “Zdrav dih za navdih”

Naša šola je tudi letos sodelovala na tekmovanju “Zdrav dih za navdih”. Tema letošnjega tekmovanja je bila ‘Čas spopadanja z nalezljivo boleznijo – čas korone’.

Miha Potočar iz 9. a je za svoj izdelek prejel zlato, Emma Kodelja in Lana Toškan Tovornik iz 6. a pa bronasto priznanje. Podelitev priznanj je potekala 7. 5. 2022 na Debelem rtiču.

Čestitke učencem 🙂

Mentorica Diana Rutar

 


Zmagovalno likovno delo

Na mednarodnem likovnem natečaju osnovne šole Marije Vere je naša šestošolka Eva Bergant Šajnović dosegla 1. mesto. Letošnja tema natečaja je Pokrajina. S svojim likovnim delom je prepričala komisijo in prejela zlato priznanje. 

Evi čestitamo za dosežek, obenem pa želimo še veliko ustvarjalnih likovnih trenutkov. 

Tanja Kogoj 


ŠOLSKO LETO 2020/2021

 


ŠOLSKO LETO 2019/2020

 

Področno tekmovanje v veleslalomu v Kranjski gori

 

V četrtek, 5. 3. 2020 je v Kranjski Gori potekalo področno tekmovanje v veleslalomu za osnovnošolce. Udeležilo se ga je 9 učencev OŠ Dravlje. Učence 9. A razreda – Amon Boštjančič je osvojil prvo mesto in se tako uvrstil na državno tekmovanje.

Čestitamo!


Prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v dvoranski atletiki

V četrtek, 16. 1. 2020 je potekalo prvenstvo osnovnih šol Ljubljane v dvoranski atletiki.

Učenec Tian Kujović iz 9. A razreda je zasedel 2. mesto v teku na 60 m.

Čestitamo.


Zmagali smo na Natečaju ob Vseslovenskem dnevu habitata v kategoriji 2. triada

Razredničarki šestih razredov, Tanja Kogoj in Diana Rutar, sva se odločili za prijavo na Natečaj ob Vseslovenskem dnevu habitata. Naloga je bila, da učenci v svojem okolju prepoznajo posebne elemente naravne krajine, ki sooblikujejo javni prostor. Odločili smo se, da predstavimo vodno okolje – Koseški bajer in ga povežemo z našim novim umetnim habitatom – Urbanim ribnikom, ki od oktobra krasi našo šolsko avlo. Gre za medpredmetno povezovanje, saj smo skozi učenje naravoslovje, spoznavanje živih bitij in narave izdelali likovni izdelek, ki ga je komisija prepoznala kot najboljšega v kategoriji.

Za nagrado bomo v ponedeljek, 11. 11. 2019 imeli voden ogled naše prestolnice in obisk Predsedniške palače.

Učenci 6. razredov na sprejemu pri predsedniku države


Jaka Kogovšek osvojil 2. mesto na Ljubljanskem maratonu

V soboto, 26. 10. 2019, so se učenci OŠ Dravlje udeležili 24. Ljubljanskega maratona za osnovne šole, na katerem je Jaka KOGOVŠEK osvojil 2. mesto.

Čestitke vsem učencem!


Jesenski občinski kros

 

Jaka KOGOVŠEK – 2. mesto


Atletsko tekmovanje VAŠP in MAŠP

V torek, 1. 10. 2019, je na atletskem stadionu Športnega parka Ljubljana potekalo atletsko šolsko tekmovanje VAŠP in MAŠP.

Rezultati:

  • Gašper Korošec – 1. mesto – skok v višino
  • Marko Trobiš – 2. mesto – tek 600 m
  • Nika Vodušek Kržišnik – 3. mesto – tek na 60 metrov
  • Jaka Kogovšek – 2. mesto – skok v višino

Čestitamo!


Državno prvenstvo slovenskih osnovnih šol v plavanju

7. mesto – Laura VRHOVAC, 8. A


David Judež iz 4. b prejel nagrado Cici nabiralnika za umetnijo meseca

Septembrski Cici nabiralnik in Umetnija meseca

Davidu čestitamo za čudoviti Čudežni gozd in prejeto knjižno nagrado.

V Cici nabiralnik sta bili poslani še umetniji Binele Bejzaroske in Pippe Knafelc, Davidovih sošolk.

Pohvala vsem za trud in vztrajnost.

Vesna Farkaš

(Visited 3.881 times, 1 visits today)
Dostopnost