Osnovna šola DRAVLJE

VIZIJA ŠOLE: "Na naši šoli spoštujemo sebe in druge, sprejemamo drugačnost ter skupaj varno in ustvarjalno stopamo znanju in življenjskim ciljem naproti"

Osnovna šola DRAVLJE - VIZIJA ŠOLE: "Na naši šoli spoštujemo sebe in druge, sprejemamo drugačnost ter skupaj varno in ustvarjalno stopamo znanju in življenjskim ciljem naproti"

OBVESTILO ZA STARŠE

RAZDELITEV SPRIČEVAL

Učenci  bodo prejeli spričevala v ponedeljek, 24. 6. 2019. Če bodo učenci tega dne odsotni, jih lahko oni ali njihovi starši dobijo od 26. 6. do 28. 6. 2019 ali od 16. 8. do 20. 8. 2019 v tajništvu šole v času uradnih ur. Uradne ure tajništva so ob delovnih dneh od 8 h do 14 h.

Ravnateljica: dr. Lucija Željko

Športni dan za tretješolce: veslanje na Ljubljanici

V sredo, 19. 6. 2019, smo imeli tretješolci športni dan. Odšli smo na veslanje po reki Ljubljanici. Kajak kanu klub Ljubljana ima sedež na Livadi 31. Na mirnem delu reke smo se preizkusili v vožnji s kajakom, s kanujem pa smo veslali do Špice in nazaj. Vseskozi je bilo za varnost odlično poskrbljeno. Zanimiva izkušnja in nepozabno doživetje ob koncu šolskega leta.

Klub organizira tudi počitniško varstvo, kjer lahko preživite počitniške dni na svežem zraku in spoznate osnove kajakaškega športa.

Učiteljice 3. razredov

>> fotogalerija

Draveljska zvezda

V petek, 14. 6. 2019, je skupinica deklet prostovoljk iz sedmega razreda, v okviru šolske skupnosti, priredila dogodek “Draveljska zvezda”. Učenci od 1. do 5. razreda so imeli možnost prijaviti točko, s katero so se predstavili ostalim učencem. Ogledali smo si devet nastopov. Tričlanska žirija je budno spremljala pevske in plesne nastope ter izvedbo gimnastične točke, čarovniških trikov in spretnosti z lončki. Beri naprej

Naravoslovni dan v Piranu

V četrtek, 13. 6. 2019, smo imeli tretješolci naravoslovni dan. Odpravili smo se na Obalo. V Piranu smo obiskali Akvarij in se načudili morskim bitjem, ki krasijo naše Jadransko morje. Pričakalo nas je 140 morskih organizmov, med katerimi so številčno najbolj zastopane ribe. Zanimivi so bili murena, balestra, morski konjiček, hobotnica, kačjerepi, meduze in seveda morski psi. Beri naprej

Rezultati ločenega zbiranja odpadkov na razredni stopnji

Odpadki predstavljajo potencialne surovine, ki jih tehnološko razvita industrija predela v koristne surovine, kompost ali gorivo, zato je pomembno njihovo ločevanje. Tudi na naši eko šoli ločujemo odpadke. Na razredni stopnji ima vsak razred koše za ločeno zbiranje odpadkov: za papir, embalažo, organske in mešane odpadke.

V letošnjem šolskem letu smo ustanovili EKOstražo, ki so jo sestavljali učenci šestih razredov. Njihov naloga je bila nenapovedano obiskovanje razredov z namenom preveriti, kako dobro mlajši učenci ločujejo odpadke. Razredi so za pravilno ločevanje prejemali emotikone.

Največ veselih emotikonov za najbolj natančno in dosledno ločevanje odpadkov je prejel 1.b razred.

Iskrene čestitke učencem in njihovi razredničarki.

Za nagrado prejmejo dve lubenici, s katerimi se bodo posladkali ob koncu šolskega leta.

6. a in 6. b z mentorico Diano Rutar

Otroški knjižni festival v Vodnikovi domačiji

V soboto, 1. junija, se je skupinica učenk udeležila 5. Otroškega knjižnega festivala, ki je potekal v Vodnikovi domačiji. V okviru Vodnikovega leta in šolskega projekta Medkulturno sodelovanje, smo si ogledali predstavo Kako je Oskar postal detektiv, v izvedbi odličnega Andreja Rozmana Roze. Ogledali smo si še domačijo in posedeli v knjižnici pod krošnjami. Preživeli smo lepo sobotno dopoldne.

Učiteljica Vesna Farkaš

>> fotogalerija