Skoči na glavno vsebino

WORLD SCHOLAR’S CUP 2019

V šolskem letu 2018/2019 se je pet ekip (petnajst) učencev in učenk naše šole od 6. – 9. razreda udeležilo tekmovanja World Scholar’s Cup (https://www.scholarscup.org/). To je bila naša četrta udeležba na tem tekmovanju.

Štiri skupine juniorjev so sestavljali David Šega, MarkoTrobiš in Taša Ravnikar; Aleksa Grublješić, Elvis Topalović in Haris Grabus; Niki Levič, Kaja Škrjanc in Mala Verbič Šalamon ter Jakob Tevž, Jakob Jaš in Domen Veren. Skupina seniorjev pa so bile Ada Lana Dervišević, Naia Vilar in Katarina Trobiš. Dekleta Niki Levič, Kaja Škrjanc in Mala Verbič Šalamon pa so osvojila tudi pokal za kreativno pisanje.

Na regijskem tekmovanju, ki je potekalo 1. – 2. 2. 2019 na OŠ Danile Kumar Ljubljana ter v Cankarjevem domu v Ljubljani, se je vseh pet ekip kvalificiralo na svetovno prvenstvo.

Svetovnega prvenstva, ki je potekalo v Pekingu od 21. – 26. 6. 2019, se je udeležilo trinajst učencev in učenk. Vsi naši učenci in učenke so osvojili kakšno medaljo; Mala Verbič Šalamon pa jih je osvojila sedem.

Dvema ekipama takrat še sedmošolcev, danes že osmošolcev, Jakob Jaš, Domen Veren, Jakob Tevž ter Mala Verbič Šalamon, Niki Levič, Kaja Škrjanc, pa se je uspelo kvalificirati na Turnir šampionov. Turnirja šampionov (Tournament of Champions, Yale University, New Haven, USA), ki je potekalo od 7. – 12. 11. 2019, so se udeležili štirje učenci in učenke ter si prislužili devet medalj. Tokrat je Jakob Jaš osvojil štiri medalje.

Iskrene čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem!

Mentorica: Tjaša Milijaš

(Visited 724 times, 1 visits today)

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost