Drage učenke in dragi učenci!

Sonce si je že dobro opomoglo, drevesa brstijo in cvetijo, čebele že pridno oprašujejo, zjutraj nas zbudi veselo ptičje petje in vrtovi dobivajo pisano podobo. To je POMLAD! Letni čas, ki nas navda z novim upanjem in že naši predniki so se veselili daljših, svetlih in toplejših dni. Obeležili so jih z različnimi prazniki.

Velika noč je praznik upanja in veselja, zato se v tem času radi obdamo s pisanim cvetjem in živahnimi barvami. Te bodo dvignile razpoloženje.

Velika noč velja za najpomembnejši krščanski praznik. Vsi kristjani po svetu praznujejo Jezusovo vstajenje od mrtvih. Proslavljajo s šunko, pisanicami, hrenom in potico. Pri dekoraciji mize si v tem težkem obdobju, ko smo izolirani od nam ljubih, damo duška. Barve dokazano vplivajo na razpoloženje, zato v življenje vnesimo nekaj barv in veselja. Na živo rumen prt položimo kričeče zelene prtičke ter dodajmo kakšen rožnat ali moder dodatek. Tudi pisano cvetje nam bo pričaralo nasmeh na ustnice. Forzicija je s svojimi  rumenimi cvetovi simbol prebujenja in ponovnega rojstva, kar predstavlja tudi velika noč. Tulipani predstavljajo ljubezen, hijacinte odkritost in duševni mir.  Vsak po svoje poskrbite za prijetno praznovanje tudi v teh težkih časih.

Učiteljice in učitelja podaljšanega bivanja od prvega do tretjega razreda, smo za vas pripravili nabor dejavnosti, ki vam bodo ustvarjalno in igrivo, v duhu povezanosti in ljubezni, popestrili dan in praznike.

In ne pozabite: ni pomembno, kako dolga je zima, pomlad ji vedno sledi.

 

ZA UČENCE OD 1. DO 5. RAZREDA

ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA

 RAZREDNA STOPNJA  PREDMETNA STOPNJA

 

(Visited 651 times, 1 visits today)