V tem tednu spreminjamo spletno učno okolje za učence od 6. do 9. razreda. Vsa navodila in dejavnosti za učence smo prenesli v MS Teams posameznega predmeta ali razreda zato vas še enkrat prosimo, da se vsi, ki tega še niste storili, vpišete v Oblak 365 in MS Teams.

Vsa navodila za dostop do učenja na daljavo v Microsoft Teams ste preko elektronske pošte prejeli od razrednikov v prejšnjem tednu in se nahajajo tudi TUKAJ na spletni strani OŠ Dravlje.

V primeru, da niste prejeli navodil za dostop ali imate kakršnekoli težave z dostopom, vas prosim, da me čim prej kontaktirate na barbara.erzen@guest.arnes.si.


SREDA, 8. 4. 2020

  • V tem tednu se prosim registrirajte v filmsko bazo Šole flma (navodila za registracijo imate napisana spodaj), da si bomo potem lahko skupaj kaj ogledali in komentirali.

Učenje na daljavo s filmsko bazo Šole filma

V času trajanja pandemije in posledičnega zaprtja šol učencem in njihovim staršem ter dijakom šol, vključenih v projekta Filmska osnovna šola in Razumevanje filma, ter vsem VIZ, vključenim v projekt SKUM, omogočamo prost dostop do filmske baze.

Navodila za registracijo do filme baze
Za uporabo filmske baze se je potrebno registrirati. Registrirati se mora vsak posamezen uporabnik baze (registracijo lahko namesto učencev opravijo njihovi starši). Ob registraciji pri “Registrirati se želim kot” izberete FOŠ, če prihajate iz osnovne šole ali vrtca, in RF, če prihajate iz srednje šole. V nadaljnih korakih morate obvezno navesti svoje ime, priimek in naziv ustanove (šole ali vrtca), iz katere prihajate. Dostop bomo omogočili vsem učencem, njihovim staršem in dijakom, ki prihajajo iz šol, vključenih v naša projekta in VIZ, vključenih v projekt SKUM, zato je ta podatek ključnega pomena. Registracija zahteva še vnos e-poštnega naslova in določitev gesla, ki ga boste uporabljali ob prijavi. Na naveden e-poštni naslov boste prejeli sporočilo za potrditev registracije (ta vam še ne omogoči dostopa do baze, gre zgolj za potrditev uporabniškega računa). Vašo registracijo bomo pregledali v roku 24 ur in vam poslali potrditveno e-poštno sporočilo, po prejemu katerega vam bo omogočen dostop do filmske baze.


SREDA, 1. 4. 2020

  • V Bazi slovenskih filmov, kjer filme na ogled podarjajo slovenski filmski ustvarjalci (vsak teden si boste tako lahko ogledali po dva filma), si izberi en film (pazi na starostno omejitev oziroma si ga oglej v spremstvu staršev)
  • Do naslednje srede, 8. 4. 2020 mi na elektronski naslov barbara.erzen@guest.arnes.si pošlji kratko svoje mnenje o filmu, ki si si ga ogledal/a – Kaj ti je bilo všeč in zakaj?, Kaj ti ni bilo všeč in zakaj?, Kaj bi spremenil in kako?.

SREDA, 18. 3. 2020

V sredo, 18. 3. 2020 si lahko ob 20.05 na TV SLOVENIJA 1 ogledate Film tedna: Lucia de B.

Biografska kriminalna drama, posneta po resničnih dogodkih. Mlada pomočnica nizozemskega državnega tožilca spravi za zapahe medicinsko sestro, ki je obtožena, da je serijska morilka. Vendar se kmalu po prvi preiskavi pojavijo dvomi in novi dokazi, ki utegnejo dokazati obtoženkino nedolžnost. Kriminalno-sodna drama je polna dramaturških zasukov.
Napeta zdravstveno-sodna drama je posneta po resnični zgodbi, ki je razburila evropsko javnost.

Prijetno gledanje in ostanite zdravi,

učiteljica Barbara Eržen

(Visited 197 times, 1 visits today)