Drage učenke in dragi učenci!

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je 7. april imenovala za Svetovni dan zdravja. Na ta dan obeležujemo vsa področja, ki so povezana z zdravjem – telesnim, duševnim, socialnim in okoljskim, ter se poklonimo ljudem, ki opravljajo poklice povezane z zdravstveno dejavnostjo. Letošnji Svetovni dan zdravja je posvečen medicinskim sestram in babicam-porodničarkam. Pravzaprav je postal pomemben za vse prebivalce planeta Zemlja, zaradi virusa, ki ne izbira. Vendar ga bomo s skupnimi močmi sigurno »premagali«. Prav je, da se spomnite na medicinske sestre in babice-porodničarke. Še posebej, če članica vaše družine opravlja ta plemeniti in zahteven poklic.

V teh zadnjih treh tednih, ko se je vaš dom spremenil v učilnico na daljavo, smo se odločili, da 7. april preživite v duhu Svetovnega dneva zdravja. Zato smo za vas pripravili dan dejavnosti, kjer vam želimo z različnimi vsebinami popestriti šolski dan . Gibanje je osnovna človekova potreba. Saj poznate pregovor “Zdrav duh v zdravem telesu”. V teh dneh, ko smo večinoma v sedečem položaju pa sploh moramo vsakodnevno poskrbeti za dovolj gibanja. Če smo v dobri telesni kondiciji, zdravi in razgibani se tudi sicer počutimo bolje. Lažje se spopadamo z izzivi, ki nam jih ponuja življenje. Zelo pomembno je, da okrepimo naše telo, naše misli ter naš imunski sistem, da se bo naše telo lažje upiralo virusu ter vsem ostalim “tegobam”. 😊.

Gibamo se lahko seveda tudi doma.  Na spletu je ogromno vadb s katerimi si lahko pomagate. Vaše današnje gibanje pa bo osredotočeno na sproščanje, možgančkanje in ustvarjanje. Zanimive vsebine boste našli v »Zdraveljčkovem kotičku« in  »Zdravkovem kotičku«. To sta šolska zvesta člana. V njunih imenih se skrivata besedi, ki sta povezani z zdravjem in Dravljami. Ste opazili?

Med vsebinami, ki so ponujene si poiščite tako, da se boste sprostili, in morda nasmejali. Predlagamo vam, da k tem malo drugačnim vadbam, kot ste sicer vajeni, povabite tudi starše.

Zapomnite si, da tudi »Smeh je pol zdravja!«

Veselo na delo!

Aktiv dodatne strokovne pomoči in šolske svetovalne službe

ga. Zvonka Vujević Prislan, ga. Nataša Daca, ga. Saša Sirnik, ga. Nada Liplin, ga. Katarina Kotnik Ivačič

ZA UČENCE OD 1. DO 5. RAZREDA

ZA UČENCE OD 6. DO 9. RAZREDA

[button link=”http://testnaosdravlje.splet.arnes.si/?p=17639″ size=”large” window=”yes”]ZDRAVELJČKOV KOTIČEK[/button] [button link=”http://testnaosdravlje.splet.arnes.si/?p=17647″ size=”large” window=”yes”]ZDRAVKOV KOTIČEK[/button]

 

(Visited 970 times, 1 visits today)